OIKIA, un bloc d'humanitats

En aquest blog hi trobaràs informació per preparar els temes dels exàmens, per ampliar informacions tractades a classe, per contrastar els apunts amb altres fonts, però també documents, webs, etc. per reflexionar, per badar, i , és clar! actualitat!
Si vol trobar ràpidament el què busques vés al quadre ON VOLS ANAR? i tria...

martes, 14 de septiembre de 2021

LA COMPOSICIÓ (visual) EN L'ART


un exemple de composició artística:  el KNOLLING

PROPOSTA DE TASCA: 

Seguint els exemples visuals i la definició feta a classe a partir de la presentació de la tècnica del Knollingrealitzeu en parelles  la vostra composició seguint les indicacions següents:

  • Temàtica: Comença el curs!
  • Material necessari:
  • Objectes personals: Els que tingueu dins estoig i/o motxilla, així com el material personal de que disposeu. *És necessari portar-los el dia de l’exercici i completar-los si es creu que no hi haurà prou material per realitzar correctament l’exercici.
  • Mòbil o càmera digital: Necessari/a per a realitzar les fotografies.
  • Superfície/marc visual: escriptori de la classe (marc rectangular però adaptable segons composició). Podem usar folis de colors A4, per enriquir el fons.
  • Tipus de composició: Ordenar els objectes dins el marc visual  intentat aconseguir un equilibri visual (composició) entre els objectes.
  • Tècnica: Fotografia en angle de 90º, amb el mòbil/càmera i sense filtres. Perquè la foto surti bé haureu de centrar el mòbil i mantenir-lo totalment pla sobre la taula. Un cop feta la foto, podeu posar filtres x corregir llum, contrast, color.
  • Il·luminació: Tenir en compte una il·luminació sense ombres. Si surten ombres haureu de fer servir flash per evitar-les.
  • Realització de l’entrega i data:  Avui mateix quan acabi la classe... Pengeu-ho a la carpeta compartida de nom: Knolling 3r ESO. Poseu al document el títol de la vostra composició. Dins del Knolling, en una etiqueta visible, escriviu els vostres noms, així identificarem les autores o autors.
(La informació per realitzar aquesta activitat l'he extreta de:  https://vipiesgelida.wordpress.com/creem-un-knolling/  
Autor: Jordi Riba Rodríguez) 

CLICA A LA IMATGE PER VEURE ELS KNOLLING DE LA CLASSE DE 3r ESO